Dag van de brief

De brief en het bewaren van brieven staat het komende jaar centraal bij Tresoar. In een pilot project zet Tresoar het belang van brieven in de schijnwerpers. Op 24 april j.l. organiseerde ze de Dag van de Brief, in Stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

4afbeeldingen

In tijden van volledige digitalisering laat de dag van de brief zien hoe het ook anders kan. Kalligrafie illustreert hoe mooi schrijven zonder computer kan zijn. De dag van de brief is een reis door de tijd aan de hand van brieven uit verschillende perioden. Maar ook ansichtkaarten en memobriefjes worden niet vergeten, want soms zit de boodschap juist in weinig woorden of zelfs enkel in een beeld. In de Dag van de Brief kunnen bezoekers informatie van deskundigen krijgen over waardevolle brieven die ze in privébezit hebben. Ook is er een leeshoek met brievenromans en brieven, zijn er stands met een kalligrafe en een specialist op het gebied van papier en inkt.

2afbeeldingen

De Dag van de Brief is een evenement van Tresoar, de Fryske Akademy, Historisch Centrum Leeuwarden en Alpita de Jong. Eind 2015 wordt gekeken of de Dag van de Brief uit kan groeien tot een jaarlijks evenement.

Bezoek de website van Dag van de brief.
Word vriend van de
Dag van de brief Facebook pagina.